Read the passage and answer the following questions Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school

Read the passage and answer the following questions
Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, and when he left school he didnt go to university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine. So he went to London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son. During the First World War, many soldiers died in hospital because they didnt have the right medicines. So after the war, Fleming tried to find a drug that could help them. He worked for many years and in 1928 he discovered a new drug and he called it penicillin. He later worked with an Australian and a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.
1. Where was Alexander Fleming born?

2. Did he work in an office before he went to university?
….
3. What did he study at university?
.
4. When did he win the Nobel Prize in medicine?
.
D: WRITING
I. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences.
1. He has never been late for work.
– Never
2. The man is my new boss. He is talking to the lady over there.
– The man
3. Does Mr. Pike live here? the postman asked the boy.
– The postman asked the boy ..
4. They will build a new school next month.
– A new school….
5. Finding an apartment in a big city is not easy.
– It is …………………………………..
II. Write complete sentences.
1. we /not/ see/ each other/ for/ 5 years.

2. Mr Bill/ used/ go /swimming/ when/ he/ young.
.
3. She / be / best / student / class.

4. How long / it / take / you / go / school / everyday?

1 bình luận về “Read the passage and answer the following questions Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school”

  1. 1. A.Fleming was born in Scotland.
    ( Dẫn chứng: Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland.)
    2. Yes, he worked in an office before he went to university.
    ( Dẫn chứng: He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university[…] )
    3. He studied medicine at university.
    ( Dẫn chứng: …His brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to go to university and study medicine)
    4. He won the Nobel Prize in medicine in 1945
    ( Dẫn chứng: In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.)
    D/ WRITING
    I/
    1. Never has he been late for work ( Đảo ngữ)
    2. The man who is talking to the lady over there is my new boss ( MĐ quan hệ)
    3. The postman asked the boy if Mr.Pike lived there. ( Câu gián tiếp)
    4. A new school will be built next month ( Câu bị động với thì tương lai đơn)
    5. It is not easy to find an apartment in a big city ( Cấu trúc: S + tove + Adj + to V)
    II/
    1. We haven’t seen each other for 5 years ( Thì HTHT vì có for/5 years)
    2. Mr.Bill used to go swimming when he was young ( Thói quen từ QK và đã chấm dứt ở hiện tại → Dùng cấu trúc used to + Vo )
    3. She is the best student in the class ( So sánh nhất do chỉ có một chủ ngữ và có từ class chỉ phạm vi so sánh)
    4. How long does it take you to go to school everyday?
    ( Cấu trúc: How long does it take + (O) + to V+… )
    color{pink}\text{minwan}

    Trả lời

Viết một bình luận

Câu hỏi mới