VIII. Read the passage and choose the best answer. Have you ever noticed advertisements which says Learn a foreign la

VIII. Read the passage and choose the best answer.
Have you ever noticed advertisements which says Learn a foreign language in 6 weeks, or your money back. From the first day your pronunciation will be excellent. Just send and so on? Of course, it never happens quite like that. Ones mother language is easier to learn, but it also requires a lot of practice to be fluent. And think how much practice that gets! Before the Second World War, people usually learned a foreign language in order to read the literature of the country.
Now speaking a foreign language is what most people want. Every year millions of people start learning one. How they do it? Some people try it at home, with books and records of tapes; some use radio or television programmes; some use computers and network; others go to evening classes. If they use the language only 2 or 3 times a week, it will take a long time, like learning a foreign language at school. A few people try to learn a language fast by studying for 6 or more hours a day. It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken. However, most people cannot afford this, and for many it is not necessary. They need the language in order to do their work better. For example, scientists and doctors chiefly need to be able to read books and reports in the foreign language. Whether the language is learned quickly or slowly, it is hard work. Machines and good books will help, but they cannot do the students work for him.
30. According to some advertisements, you______.
A. have to pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.
B. neednt pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.
C. must pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.
D. will be paid much money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.
31. Now most people try to learn a foreign language in order to________.
A. read the literature of the country B. read books and reports
C. do their work better D. go to foreign countries
32. The best way to learn a foreign language is________.
A. to go to the country where the language is spoken B. to use machines and good books
C. to go to evening classes D. to do as the advertisments tell you to
33. Learning a foreign language is a hard job______.
A. only for scientists and doctors B. only for the students at schools
C. for those people at home D. for most people
34. Which of the following sentences is NOT true?
A. it is very difficult to learn a foreign language, including the native language.
B. few people can afford to learn a foreign language in the country where it is spoken.
C. to learn ones mother tounge also need a lot of practice.
D. machines and good books are useless for us to learn a foreign language.
helpppp

1 bình luận về “VIII. Read the passage and choose the best answer. Have you ever noticed advertisements which says Learn a foreign la”

  1. 30.C
    – Dẫn chứng: Have you ever noticed advertisements which says learn a foreign language in 6 weeks, or your money back.
    31.A
    – Dẫn chứng: Now speaking a foreign language is what most people want…. They need the language in order to do their work better.
    32.A
    – Dẫn chứng: It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken.
    33.D
    – Dẫn chứng: Whether the language is learned quickly or slowly, it is hard work
    34.D
    – Dẫn chứng: Machines and good books will help, but they cannot do the students work for him.

    Trả lời

Viết một bình luận

Câu hỏi mới