IPart IV. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. Write your answers

IPart IV. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. Write your answers on the answer sheet.
More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages. One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the school work. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the school work. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for the latter careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience. Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true value and are less likely to spend it foolishly.
26. What is the main idea of the passage?
A. Part-time jobs cause stress B. American students schoolwork
C. Benefits of teenagers working part-time D. Disadvantages of part -time jobs
27. According to the passage, which of the following is NOT mentioned as one of the most stressful jobs?
A. police work B. farming C. nursing D. teaching
28. To be able to manage both the job and schoolwork, students must be very ______.
A. organized B. clever C. hard-working D. relaxed
29. The word “earn” in the passage is closest in meaning to ______.
A. spend B. buy C. borrow D. make
30. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. American students suffer part-time job stress.
B. Part-time jobs are beneficial for teenagers in several ways.
C. All students doing part-time jobs will succeed in future.
D. Few American students do part-time jobs.



Viết một bình luận

Câu hỏi mới